Shopping , News

H Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσίασε την πρώτη της Bag Collection

Συλλογή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα από sustainable τσάντες

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2024

Η Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσίασε την Δευτέρα 1η Ιουλίου την πρώτη της Bag Collection στο The Gym στη Λευκωσία, η οποία αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από sustainable τσάντες σε μοναδικά σχέδια και χρώματα. Η συλλογή έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς με την πώληση κάθε τσάντας θα ενισχύεται διαχρονικά ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Αρωματοθεραπείας του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα»!

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (9).jpg

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια στο χώρο της μόδας, η Έλενα Στρογγυλιώτου έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα της εντάσσοντας στο brand Elena Strongyliotou και τα αξεσουάρ. Έντονα ευαισθητοποιημένη για την καταστροφή του περιβάλλοντος, η σχεδιάστρια λάνσαρε την πρώτη της συλλογή από sustainable τσάντες. Η συλλογή περιλαμβάνει έξι διαφορετικά σχέδια, σε δεκάδες χρώματα, μια σειρά από beach bags στα πιο λαμπερά καλοκαιρινά χρώματα και διάφορα αξεσουάρ.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (11).jpg

Πρόκειται για μοναδικά σχέδια που αποτυπώνουν το κομψό στυλ της Έλενας Στρογγυλιώτου, σε υφές και χρώματα που απογειώνουν το κάθε design δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης που μπορούν να κρατηθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι τσάντες είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν χημικές ουσίες, ζωικά προϊόντα, νικέλιο και μόλυβδο αλλά και άλλες ουσίες βλαβερές για την υγεία.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (6).jpg

Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία της συλλογής η Έλενα Στρογγυλιώτου χρησιμοποίησε δέρμα ανανά, ένα βιώσιμο υλικό από ίνες φύλλων ανανά και βελούδο κοτλέ από βιώσιμο βαμβάκι και ανακυκλωμένα νήματα, υλικά που διαθέτουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις. Oι beach bags είναι κατασκευασμένες από Dralon Fabric που αποτελείται από 100% ακρυλικές ίνες. Το ύφασμα Dralon Fabric χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη και φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία ξηρής κλώσης στον κόσμο.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (13).jpg

Η κάθε τσάντα της συλλογής προσφέρεται με τη δική της Dust Bag η οποία είναι κατασκευασμένη από οργανικό βαμβάκι με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Το λογότυπο στις τσάντες, οι αλυσίδες και όλες οι λεπτομέρειες είναι κατασκευασμένα από οικολογικό ορείχαλκο, υλικό φιλικό στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία χωρίς να περιέχουν νικέλιο και μόλυβδο.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (17).jpg

Στο εσωτερικό της κάθε τσάντας, υπάρχει ένα σύμβολο με έντονη συναισθηματική αξία για τη σχεδιάστρια. Ένα φύλλο κιούλι φτιαγμένο από οικολογικό ορείχαλκο, ή plexi class. Το κιούλι είναι ένα φυτό με ωραίο χαρακτηριστικό άρωμα και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται αρκετά στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιεία. Πέραν από τις πρώτες ύλες που εισάγονται από το εξωτερικό οι τσάντες φτιάχνονται εξ’ ολοκλήρου στην Κύπρο γεγονός πολύ σημαντικό για το μέλλον της κυπριακής μόδας. Εκτός από την αγάπη της για τη μόδα και το περιβάλλον, μέσα από τη συλλογή αυτή, η Έλενα Στρογγυλιώτου αποδεικνύει τη μεγάλη της ευαισθησία και την αγάπη της για τους ανθρώπους.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (7).jpg

Γνωρίζοντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, αποφάσισε με την αγορά κάθε τσάντας, διαχρονικά να συνεισφέρει ένα ποσό για τη στήριξη της Υπηρεσίας Αρωματοθεραπείας που προσφέρεται στο Κέντρο. Πρόκειται για μια Υπηρεσία ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο, καθώς βοηθά στον έλεγχο του πόνου, προσφέρει ανακούφιση από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και συμβάλλει μεταξύ άλλων θετικά στη ψυχολογική διάθεση και χαλάρωση των ασθενών απομακρύνοντας το άγχος.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (8).jpg

Ως εκ τούτου με την αγορά κάθε τσάντας, ένα ποσό θα προσφέρεται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την αγορά των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, η οποία είναι ουσιαστικά ένα άγγιγμα ανακούφισης για τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου. H συλλογή αποτελεί φόρο τιμής σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο που έφυγε από καρκίνο.

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (16).jpg

Το κοινό μπορεί να δει από κοντά τις τσάντες στο ατελιέ της σχεδιάστριας στη Λευκωσία ή να κάνει την παραγγελία του μέσω του Instagram account @elena.strongyliotou. Eπίσης η συλλογή θα διατίθεται αποκλειστικά στο Τhe Gym στην Ονασαγόρου και στο e-shop https://thegymgallery.com

CHARITY EVENT ELENA STRONGYLIOTOU (14).jpg

Από την 1η Αυγούστου θα διατίθεται και από το e-shop της Έλενας Στρογγυλιώτου, όπου θα μπορεί κάποιος να κάνει online την παραγγελία του.

INFO Ατελιέ Έλενας Στρογγυλιώτου, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, 1077 Λευκωσία. Τηλ: 22766969.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close